EEN WEBSITE IN DRIE STAPPEN

leesmij

*1 Domeinnaam


Een domeinnaam is een soort adres.
Met die naam / dat adres kun je gevonden worden op het internet. Zonder domeinnaam ben je dus niet te vinden. Een domeinnaam vraag je aan bij een van de bedrijven die domeinnamen mogen uitgeven. Hiervoor betaal je elk jaar een bepaald bedrag. Als je een domeinnaam bedenkt kun je hier kijken of het al of niet bestaat.

*2 Hosting


Een websites worden pas toegankelijk via internet, als ze ergens is opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op je eigen PC. Wanneer je een brief schrijft in Microsoft Word moet je deze brief opslaan op je PC, om hem later nog eens terug te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site niet opgeslagen op je eigen PC, maar op de computer van een gespecialiseerd bedrijf dat webruimte aanbiedt. Zo'n bedrijf wordt een webhost of hostingprovider genoemd. Deze hostingprovider bieden verschillende hostingpakketen aan in verschillende prijsklassen.

*3 Online


Voordat de website zichtbaar wordt op het internet moet deze eerst worden geupload naar je websiteruimte (hostpakket). Ik doe dit bijvoorkeur via een ftp software programma. Hiermee kan alles in een keer naar je hostpakket worden geupload, en dat is wel zo handig.